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USE OF CHARITY REGISTRATION DETAILS 
 

 
1.  Village Hall Information Sheet VH11 deals with the Charities Acts 1992, 1993, and 2006.  
Section 2.3 within it is headed "Where to use your charity registration details", and says 
 
“Registered charities with a gross income of over £10,000 in the previous year have to state that 
they are registered charities on all notices, advertisements and other documents issued by or on 
behalf of the charity, and soliciting money and other property for the benefit of the charity; on all 
cheques and orders for money or goods, and on all bills, invoices and receipts they issue.  It is not a 
requirement that the charity registration number be quoted but this is good practice.  If in doubt, 
state that your organisation is a registered charity (e.g. Registered Charity No. 123456) on any 
document or form you use - including your letter heads, which may well be used on some occasions 
to solicit money or other property.” 
 
2.  In short, this requires us to state that the Centre is a registered charity on any documents to do 
with money.  To be sure we comply, we should make the statement on :- 
 

 Booking forms 
 Web Page 
 Cheques 
 Bills and invoices 
 Receipts 
 Accounts and account summaries 
 Letter headings 
 E-mails concerning money, going outside our committee 
 Anything else intended for external consumption, and concerning money 

 
We should also follow the recommendation to include the registration number as well. To do this, 
all the above should include a statement "Registered Charity No. 1123423". 
 
3.  We are not required to make the statement on our internal e-mails, letters, and notices. 
 
4.  Actions Arising. 
 
All: please note the requirements, and comply on those occasions where you are involved with 
money matters.  In particular:-  
 

 I shall modify our booking form, and e-mail the revised version to Don and Jonathan. 
 Jonathan: Will you modify the web page, and the booking form on the web page, please? 
 Paul: Will you arrange for the bank to supply cheques with the statement pre-printed, 

please?  I called at the bank to see how this would be done, and was told they needed a letter 
(with the statement included of course) asking them to do it, signed by 2 people who are 
authorised to sign cheques.  Also include the statement on all bills, invoices, receipts, and 
accounts. 

 
 
F. J. Marples (Chairman) 12th of April 2008 


